top of page
  • Yazarın fotoğrafıMURAT SAYGILI

Alüminyum Radyatör Avantajları Nelerdir?

Güncelleme tarihi: 22 Nis 2023

Alüminyum, doğada bulunan ham elementlerden biridir. Bu sayede, bakır ve diğer ham elementler gibi paslanmaya son derece dirençli olup uzun yıllar paslanmaz. Alüminyum, Paslanmaya karşı yüksek direnci sayesinde, sanayide en çok kullanılan doğal elementlerdendir. Örneğin, içerisinde yüksek ısıda su dönen bir çok araba motoru alüminyumdan imal edilmektedir.


Alüminyum 'un ikinci özelliği ise, yumuşak ve kolay şekil verilebilir bir element olmasıdır. Bu sayede, saçtan imal panel radyatörlere nazaran çok daha kolay işlenebilmekte, şekil verilebilmektedir. Kolay işlenebilirliği sayesinde ise, farklı formlarda yeni yeni tasarımlara izin vermektedir. Üreticiler, aşağıdaki Bellini model dekoratif alüminyum radyatörümüzde görebileceğiniz gibi, alüminyum profillere rahatlıkla şekil verebilmektedir.


tasarim dekoratif aluminyum radyator
özel tasarim dekoratif aluminyum radyator

Alüminyum ve dolaysıyla alüminyum radyatörlerin, paslanmaya karşı direnci ve kolay şekil verilebilirliği haricinde, en önemli üçüncü özelliği, yüksek ısı iletkenliğidir. Bu sayede, alüminyum radyatörler, çok hızlı ısınarak, tesisattaki sıcak suyun konforunu mekanlarınıza hızla taşımaktadırlar. Günümüz ekonomi devri. Sabah erken evden çıkıp, akşam dönen bir çalışan, ekonomik sebeplerle gün içerisinde kombi veya ısı kaynağını kapatmakta veya minimumda tutmaktadır. Akşam eve dönüldüğünde ise, evin hızla konforlu sıcaklığa ulaşması en ekonomik şekilde çok önemlidir. Alüminyum radyatörler sayesinde son derece hızlı bir şekilde, evler hızla konforlu sıcaklığa ulaşabilmektedir.


Alüminyum radyatörlerin bir diğer artısı ise işletme maliyetinin diğer radyatörlere karşın daha düşük olmasıdır. Bir metre alüminyum radyatör, bir metre saç panel radyatörün aşağı yukarı yarısı, bir metre döküm radyatörün ise üç buçuk, hatta dörtte birine yakın su kullanmaktadır.


Alüminyum radyatörler, tamamen çevrecidir. Doğada en çok bulunan cevherlerden biridir. Bu yaygınlığının yanı sıra, rahat işlenebilmesi ve geri dönüştürülebilmesi, alüminyumu mutfaklardan ısıtma sistemlerine kadar he yerde hayatımıza sokmuştur. Kullanmakta olduğumuz alüminyum hammaddeleri, çok büyük oranda geri dönüştürülebilir olup, defalarca başka amaçlarla, bambaşka formlarda tekrar tekrar kullanılabilmektedir.

ozel renk dekoratif alüminyum radyator
antrasit dekoratif alüminyum radyatör

Alüminyum radyatörlerin daha bir çok artısı yazılabilir. Belli başlı artılarından son olarak hafif olmasını yazabiliriz. Alüminyum radyatörler hafif olmasının sayesinde, taşınması ve montajı son derece kolay malzemelerdir. Özellikle günümüzde betopan, alçıpan ve benzeri malzemelerin yaygınlaştığı evlerimizde ve ofislerimizde, taşıyıcı yüzeylere kolay monte edilebilen ve yük getirmeyen alüminyum radyatörler tercih sebebidir.


Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, alüminyum radyatörlerin avantajlarından bahsederken, daha bir bu kadar sebep yazılabilir. Yukarıda en önemli altı özelliği ile "Neden Alüminyum Radyatör" sorusunun cevabını vermeye çalıştık. Şimdi, yukarıdaki altı maddeyi kısaca özetlemek isteriz;


  1. Alüminyum Radyatörler Paslanmaya karşı son derece dirençlidirler.

  2. Alüminyum radyatörler, en yaygın ve kolay işlenebilir cevherlerden biridir. bu sayede kolaylıkla yeni tasarımlar oluşturulabilir.

  3. Yüksek ısı iletkenliğine sahip alüminyum radyatörler, bu sayede mekanlar çok hızlı ısıtabilirler.

  4. Az su kullanırlar. Bu sayede ısıtılan su miktarı düştüğü için, işletme giderleri düşük bir ısınma çözümdür.

  5. Geri dönüştürülebilir olan alüminyum, defalarca dönüştürülerek bambaşka amaçlar için üretilebilir.

  6. Son olarak, diğer radyatörlerle kıyaslandığında hafiftirler. Bu sayede kolay taşınabilir ve monte edilebilirler.

Umarız, bu yazımızla "Neden Alüminyum Radyatör ?" Sorusuna cevap verebilmişizdir.


Alüminyum radyatör koleksiyonumuz için tıklayınız.


Yazan : Murat SAYGILI - Mart 2022

beyaz ince aluminyum radyator
beyaz ince aluminyum radyator




52 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page